Mike Tyson meenutas, kuidas sai alguse tema armastus tiigrite vastu: vanglas öeldi, et nad on Ferrarist lahedamad

Henry Lääne
Copy
Mike Tyson.
Mike Tyson. Foto: PIOTR KUCZA/imago images / Newspix

Legendaarsel poksijal Mike Tysonil olid 16 aastat kolm tiigrit. Ta sai loomad ühelt sõbralt, kellelt ta oli varem auto ostnud.

«Vanglas olles rääkisin temaga ning ta ütles, et tiigrid ja lõvid on lahedamad kui Ferrari,» meenutas Tyson. «Palusin tal endale paar tükki tellida. Kui vanglast välja sain, oligi tal minu jaoks üks tiigrikutsikas.»

Ameeriklane arvas, et tiigrid sobivad koduloomadeks küll, kuid ajapikku tema arvamus muutus. «Raske on uskuda, mida nad suudavad inimesega teha - mul polnud sellest aimugi,» sõnas ta. «Nad võivad sind kogemata tappa.»

Sellest hoolimata armastas Tyson oma kaslasi väga. Ta magas nendega koos, kuid kui tiigrid vigastasid ühte sissetungijat, mõistis ta, et kaslastel pole tema kodus kohta. «Arvasin, et suutsin neid taltsutada, aga tegelikult nii polnud.» 

Tysoni poksikarjäär kestis 20 aastat ning temast sai esimene kindavägilane, kes hoidis enda käes kõiki tähtsaid raskekaalu meistrivöid. Spordi kõrval on ta leiba teeninud ka näitlemisega.

Samas on meest saatnud ka arvukad skandaalid. Näiteks 1992. aastal mõisteti ta süüdi vägistamises, lisaks on lõhki läinud kaks tema abielu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles