Murdmaasuusatamise 14-kordne maailmameister häbeneb venelannade sõnavõtte

Henry Lääne
Copy
Jelena Välbe.
Jelena Välbe. Foto: Tairo Lutter

Venemaa murdmaasuusatamise pealik Jelena Välbe teatas, et jäi lõppenud hooajal naistest rahule vaid Natalja Neprjajeva, Nina Dubotolkina ja Jekaterina Smirnovaga. Rahvusesinduse koondhinne oli kolm miinus.

Vastuolulise kuulsusega Välbe ütles, et häbeneb isegi, kuidas Venemaa naissuusatajad räägivad ning oma halbu tulemusi vabandada üritavad. Siingi päästis ta kriitikast MK-sarja üldarvestuses kolmandana lõpetanud Neprjajeva ning talendid Dubotolkina ja Smirnova.

Välbe sõnul annab alaliit sportlastele parimad võimalused ettevalmistuseks. «Me pakume parimaid tingimusi maailmas, aga tulemused on nagu turistidel,» turtsus venelanna.

Ta lisas, et teda häirib olukord, kus naised rahulduvad vaid koondisesse jõudmisega. Välbel on kopsu üle maksa visanud fakt, et pahatihti lõpetasid venelannad MK-etappidel kolmandas kümnes või veelgi rohkem tagapool.

51-aastane Välbe on endine tippsuusataja, kes on tulnud kolm korda olümpiavõitjaks. MMidelt on tema auhinnakapis tervelt 14 kõige kirkama säraga medalit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles