Tänak astub WRC ajaloo parima rallisõitja valimisel vastamisi Tommi Mäkineniga

Toimetas Karl Juhkami
Copy
2018. aasta Argentina rallil said võidušampust pritsida nii Ott Tänak (paremal) kui ka Tommi Mäkinen. Neljapäeval selgub, kes saab seda teha aga nüüd.
2018. aasta Argentina rallil said võidušampust pritsida nii Ott Tänak (paremal) kui ka Tommi Mäkinen. Neljapäeval selgub, kes saab seda teha aga nüüd. Foto: AP/Scanpix

WRC sari otsustas koroonaviirusest tingitud võistluspausi ajal selgitada välja läbi aegade parim rallisõitja. Ott Tänaku vastaseks põhitabeli esimeses ringis on Tommi Mäkinen. 

Konkurentsis on 20 rallisõitjat: 18 maailmameistrit ja kaks eripääsme saanud pilooti. Vastavalt võidetud MM-tiitlitele, rallidele ja saavutatud poodiumikohtadele said kõik sõitjad ka omale asetuse. 

Sõitjate asetused: 1. Sébastien Loeb, 2. Sébastien Ogier, 3. Tommi Mäkinen, 4. Juha Kankkunen, 5. Marcus Grönholm, 6. Carlos Sainz, 7. Miki Biasion, 8. Walter Röhrl, 9. Colin McRae, 10. Didier Auriol, 11. Hannu Mikkola, 12. Björn Waldegård, 13. Petter Solberg, 14. Ott Tänak, 15. Stig Blomqvist, 16. Timo Salonen, 17. Ari Vatanen, 18. Richard Burns, 19. Markku Alén, 20. Jari-Matti Latvala.

Kvalifikatsiooniringis alistas valitsev maailmameister Ott Tänak soomlase Markku Aléni, põhitabeli esimeses ringis astub saarlane vastu oma mullusele bossile, Toyota WRC meeskonna pealikule ja neljakordsele maailmameistrile Tommi Mäkinenile. 

Teistes kvalifikatsiooniduellides alistas Richard Burns soomlase Timo Saloneni, Petter Solberg seljatas Jati-Matti Latvala ja Stig Blomqvist oli parem Ari Vatanenist. 

WRC parima sõitja valimine
WRC parima sõitja valimine Foto: WRC.com

Avaringi hääletus algab WRC kodulehel kolmapäeval kell Eesti aja järgi kell 12 ja kestab 24 tundi.

Parima sõitja valimisel räägivad kaasa rahvas (40% ulatuses) ja kuus ajakirjanikest eksperti, kelleks on Julian Porter, Marco Giordo, Reiner Kühn, David Evans, Loic Rocci ja José-Manuel Gonzàlez. Väljalangemissüsteemiga turniir kestab kokku kuu aega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles