Ametlik: rahvusvahelist noortekorvpalli sel suvel ei näe

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Eesti korvpallikoondis.
Eesti korvpallikoondis. Foto: Tairo Lutter

Võttes arvesse kriitilist eriolukorda otsustas Rahvusvahelise korvpalliliidu (FIBA) Euroopa juhatus tühistada kõik suvised võistlused. 

Mängijate, treenerite, ametnike ja fännide tervise huvides tühistati kõik 16 sel suvel toimuma pidanud noorte Euroopa meistrivõistluste turniiri ja naiste FIBA Summit Sloveenias. 

Kõik 2020. aasta võõrustajad saavad sama turniiri korraldamiseks aastal 2021 eelisõiguse. Juhul kui riik korraldusõigust ei soovi, toimub kandidaatide esitamise protseduur 2020 sügisel nagu tavapärases situatsioonis

Ühtlasi ei toimu ka ühtegi tõusmist ega langemist. Eesti pidi suvel B-divisjoni EM-idele välja panema U16, U18 ja U20 noormeeste esindused ja tütarlaste U18 koondise.

Juhatus arutas ka meeste ja naiste 2021. aasta Euroopa meistrivõistluste korraldamise küsimust, kuid konkreetset otsust veel vastu ei võetud. Teema tuuakse neljapäeval FIBA täitevkomitees uuesti arutusele ja otsuse tegemisel võetakse arvesse kõiki võimalikke mõjusid.

Pooleli jäänud FIBA klubisarjade (naiste Euroliiga ja EuroCup, FIBA Europe CUP) osas leppis juhatus kokku, et parim võimlus liigade lõpetamiseks on hooaega lõpetavad turniirid pidada septembris ja/või oktoobris järgmistes formaatides: FIBA Europe Cupil Final Four, naiste Euroliigas ja EuroCupil Final Eight. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles