Enesekindel Solberg: juhin mõne aasta pärast WRC sarjas tehasetiimi

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Petter Solberg (paremal) andis poeg Oliverile teatepulga üle lemmikrallil Walesis.
Petter Solberg (paremal) andis poeg Oliverile teatepulga üle lemmikrallil Walesis. Foto: Volkswagen Motorsport

2003. aastal autoralli maailmameistriks tulnud Petter Solberg soovib mõne aasta pärast juhtida WRC tehasemeeskonda.

Tiimijuhi töö pole Solbergile midagi uut. 2010-2011 sõitis ta WRC sarjas enda meeskonnaga ning tegi seda igati edukalt. 2010. aastal lõpetas ta sarja kolmanda, 2011. aastal viienda kohaga.

2013. aastal liikus Solberg edasi rallikrossi MM-sarja, kus krooniti sõitjana kahekordseks maailmameistriks.

«Tahan asju ajada oma äranägemise järgi. Ei mingit poliitikat. Kõige tähtsam on võitmine,» ütles Solberg Norra Eurospordile.

Norralane avaldas, et on kulisside taga teinud tööd kahe erineva autotootjaga. Tema plaan on juhtida WRC sarjas tehasetiimi juba 2022. aastal. «Tean, kui palju aega mul on vaja, et meeskond ehitada. Pean vaid nuppu vajutama ning pall hakkab veerema. Taustatöö on juba tehtud ning meil on õiged inimesed olemas,» avaldas ta.

Koroonaviiruse tõttu maailmas valitsev olukord on Solbergi suured plaanid sassi löönud. «Praegu kõik seisab. Sellest tuleb aru saada. Kas see juhtub 2022., 2023. või 2024. aastal.. ma ei muretse selle pärast.»

Samuti ütles Solberg, et tema 18-aastasel pojal Oliveril pole meeskonnas koht broneeritud. «Ta peab selle koha ise välja võitlema. Ütlen selle otse välja: ta peab tõestama, et on piisavalt hea minu meeskonnaga liitumiseks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles