Rumalad norralased ajasid Johaugil harja punaseks (1)

Henry Lääne
Copy
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: MATHIAS BERGELD via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran

Murdmaasuusatamise kuninganna Therese Johaug soovib, et inimesed järgiksid koroonakriisi ajal valitsuse nõudeid. Norras on aga palju neid, kes otsustavad käske eirata ning see ajab Johaugi närvi.

Dagbladet kirjutab, et näiteks kolm nädalat tagasi toimusid Norra spordiklubides ühistreeningud, ehkki terviseeksperdid olid säärased kogunemised ära keelanud. Olukord on viimasel ajal küll paremaks läinud, kuid endiselt on näha palju inimesi, kes treenivad õues ega hoia vajalikku distantsi.

«Kõik peavad koroonaviirusega võitlemisel oma osa mängima ja tegema seda võimalikult kiiresti,» ütles Johaug. «Küsimus on selles, mis on parim ühiskonnale, mitte indiviidile.»

Suusaäss on valitsuse korraldusi järginud ning on isolatsioonis. «Väga valus on oma perekonda mitte näha. Olukord on kõigile keeruline, kui elu toimi nii nagu oleme harjunud. Samas pole midagi teha.»

31-aastane kümnekordne maailmameister lisas lõpetuseks, et murdmaasuusatajatel vedas koroonakriisi ajastusega, kuna pandeemia sai hoo sisse hooaja lõpus. 

Viimastel ametlikel andmetel on Norras 6314 koroonajuhtu ning haigus on nõudnud 113 inimelu.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles