USA spordivõistluste uksed võivad fännidele suletuks jääda veel rohkem kui aastaks

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Los Angeles Lakersi korvpallur LeBron James.
Los Angeles Lakersi korvpallur LeBron James. Foto: Ringo Chiu/ZUMAPRESS.com

Tarkvaraettevõtte Microsofti asutaja Bill Gates ütles, et spordivõistlused võivad ameeriklastele suletuks jääda kuni 2021. aasta sügiseni.

Gatesi hinnangul avatase spordivõistlused publikule alles siis, kui selleks on turvaline aeg. Et aeg oleks turvaline, on vaja välja töötada tõhus koroonaviiruse vaktsiin. Selleks võib aga kuluda rohkem kui aasta.

«Vaktsiin on kriitilise tähtsusega – kui seda ei eksisteeri, ei saa ka asjad uuesti normaalseks muutuda. Piirangud võivad minna kraadi võrra leebemaks, kuid risk tagasilöögiks jääb alles kuniks vaktsiin massidesse jõuab,» ütles Gates.

Et mõista, milline elu ootab ameeriklasi ees 6-12 kuu pärast, soovitas Gates vaadata Hiina poole. «Seal saadetakse inimesi juba tagasi tööle, kuid nad kannavad maske ja mõõdavad kehatemperatuuri. Suuri spordivõistlusi seal ei toimu. Seetõttu on nad olnud võimelised ka suuremaid tagasilööke vältima.»

Sarnase järelduseni jõudis ka tuntud NBA ajakirjanik Adrian Wojnarowski, kelle sõnul võib juhtuda, et spordivõistlused jätkuvad, kuid jäävad fännidele suletuks kuni vaktsiini väljatöötamiseni.

Dr. Anthony Fauci, kes on Valge Maja koroonaviiruse töörühma liige, ütles, et vaktsiini väljatöötamine on pika testiperioodi tõttu 12-18 kuu kaugusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles