Koroonaviirusega elu eest võidelnud endine tippväravavaht: see oli mu elu raskeim matš

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Rüstü Recber.
Rüstü Recber. Foto: OSMAN ORSAL/REUTERS

Endine Türgi jalgpallur Rüstü Recber sai koroonaviirusest jagu, kuid hindab võitlust haiguse vastu oma elu raskeimaks. 

Covid-19 mõjus endisele tippväravavahile väga laastavalt. Ta veetis mitu päeva intensiivravis, tema nahk muutis värvi ning elu oli tõsises ohus. Õnneks saabus hiljuti teade, et Recber on haiguse seljatanud ning paraneb. 

«Muutun taas iseendaks, olukord paraneb iga päevaga,» kommenteeris 46-aastane kannatanu esimest korda ka ise oma tervislikku seisu TMW-le. «Mu keha nõrgenes, pidin taluma väga rasket ravi, aga olen teel paremuse poole, saan vaid Jumalat tänada. Nüüd pean umbes kaheks nädalaks koju karantiini jääma.»

Lisaks saatis Recber üleskutse itaallastele, kel viiruse levik kõike laastavam: «Loodan, et see lugu saab varsti läbi. Olen veendunud, et inimesed paranevad. Minu ja teiste Türgi sõprade mõtted ja head soovid on teiega.»

Recber tunnistas, et alguses ei suhtunud ta olukorda väga tõsiselt. Kergelt kipitavad kurku ja väikest palavikku pidas ta lihtsaks külmetuseks. Seejärel kadusid aga isu, maitsemeeled ja lõhn, kehatemperatuur tõusis ning ühtäkki oligi endine vutimees juba intensiivravis.

«Väga keeruline aeg, see oli mu elu raskeim matš. Õnneks on kõige hullem möödas ja olen tagasi kodus. Õnneks jätsin viis aastat tagasi suitsetamise maha...» resümeeris Recber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles