Soome suusataja sõitis pühade puhul päevaga ligi 300 km!

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ari Luusua.
Ari Luusua. Foto: Ari Luusua/Instagram

Soome murdmaasuustaja Ari Luusua otsustas munadepühad suurelt ette võtta ning sõitis sel puhul ligi 300 kilomeetrit. 

«Miks? Miks mitte?» alustas Luusua Instagrami postitust, kus ta katsumuse tagamaid avas.

«See oli sõna otseses mõttes «suur reede». Alustasin kell 3.57 ja lõpetasin 22.14. Idee oli, et suusatan pimedast pimedani. Lapimaal oleks see juba detsembris kõva väljakutse, aga aprillis veel keerulisem. Suvel läheks muidugi veel hullemaks. 

Kilomeetreid kogunes 17 tunni jooksul umbes 275. Kulutasin üle 15 000 kalori, mis teeb umbes neli kilogrammi süsivesikuid ja peaaegu kaks kilogrammi rasva. See tähendab, et võin lihavõtteid täiega nautida. 

Kodust alustades läbisin vähemalt ühe korra kõik Rovaniemi korralikud suusarajad, mis moodustavad ühtekokku umbes 200 km.»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

WHY? -Why not? ? Se oli eilen sananmukaisesti ”pitkäperjantai”. Eilinen lenkki alkoi 3.57 ja päättyi 22.14. Lenkin motto oli hiihtää pimeästä pimeään. Lapissa joulukuussakin se on kova saavutus, mutta näin huhtikuussa se vaati vielä hitusen enemmän. Toki kesällä vielä enemmän?? Kilometrejä kertyi tasatyöntäen ~275km/17h. Kaloreita paukkui rapiat 15000, joka on n.4kg hiilaria ja melkein 2kg rasvaa, eli kestää pääsiäisenä tunkea munia suuhun! Lähdin kotoa ja hiihdin kaikki Rovaniemen kunnostetut ladut ainakin kertaalleen, joita on n.200km. (@latujareitti @visitrovaniemi) Kiitos kaikille lenkillä mukanaolleille! #lapissakaikkionparemmin #kotonaonkivaa #tämmösiämetolemma #hommatsenkujatkuu #asuntoauto.eu #jp-rakennetekniikka #napapiirinkuljetus #metsäpesälä #YBT #polarhouse #ramac @vltava_fund_ski_team @taivalkoskenmetsaveikot @lapittaako @fischermaastohiihto @swixsuomi @holidayclub @vauhti_wax_technologies @umarasports @vuokravarastot.fi @rohjewatches @castillochalets @lillsport @pk_elmeri @arcticinfra @vuokattiskiservice

A post shared by Ari Luusua (@ariluusua) on

32-aastasel Luusual puuduvad maailma tasemel säravad tulemused. MK-sarjas on ta võistelnud 56 korral, senine parim tulemus, 9. koht, pärineb 2016. aasta Ruka klassikasprindist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles