Ronaldo avaldas, miks ta omal ajal Barcelonale selja keeras

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ronaldo.
Ronaldo. Foto: AFP/SCANPIX

Kui viimased 15 aastat on jalgpallifännid ahhetanud Cristiano Ronaldo liigutuste saatel, siis enne teda tegid vutisõbrad samu hääli teise, originaalse Ronaldo rütmis. 

Brasiilia koondise kõigi aegade väravaküttide edetabelis 62 tabamusega teist kohta hoidev Ronaldo – esimene on mõistagi Pele 77 väravaga – tähelend Euroopas sai alguse PSV Eindhovenis. Hollandi kõrgliigaklubi särgis virutas ta kahel hooajal 57 mänguga 54 väravat, pärast mida siirdus kesktormaja Barcelonasse. 

Kataloonia hiiu ridades jätkas Ronaldo samasuguse hooga: ta virutas hooajal 1996/97 49 mänguga 47 väravat, ent too kooselu kestis ainult aasta, sest 1997. aasta sügisel tõmbas ta selga juba Milano Interi särgi. 

Nüüd, 22 aastat hiljem, avalikustas Ronaldo, miks ta Barcelonast lahkus. «Nad ei hinnanud mind seal piisavalt. Mina olin pärast hooaega lõppu juba kodumaal ja valmis nendega lepingut pikendama. Seejärel helistas Barcelona mulle ja ütles, et esialgne diil jääb ära. Tegemist polnud minu otsusega. Mina tahtsin jääda, kuid nemad ei väärtustanud mind. Inter tegi mulle konkureeriva pakkumise ja otsustasingi nende kasuks. Milanis näidati mulle, et nad oskavad mind ja minu oskusi hinnata,» lausus brasiillane DAZNile antud usutluses.

Itaalias alustas Ronaldo samasuguse pöörase hooga, lüües Serie A debüütaastal 25 väravat, paraku nurjasid erinevad vigastused tema tähelennu saapamaal. 

Uuesti sai Ronaldo karjäär tuule tiibadesse 2002. aastal, kui ta tüüris Brasiilia esmalt maailmameistriks ning siirdus Madridi Reali, kellega tuli kohe ka Hispaania meistriks.

2002. aastal valiti Ronaldo ka maailma parimaks jalgpalluriks, Ballon d'Ori hääletusel edestas ta koondisekaaslast Roberto Carlost ja Saksamaa koondise puurilukku Oliver Kahni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles