Videod ⟩ Kuidas e-jalgpalli kaanestaar on eestlastele eeskujuks

Henry Lääne
Copy
Elukutseline FIFA mängija Donovan Hunt ehk Tekkz.
Elukutseline FIFA mängija Donovan Hunt ehk Tekkz. Foto: Instagram @dhtekkz

Donovan Hunt pole nimi, mis tuletaks paljudele spordisõpradele kedagi või midagi meelde. Kui tulla lagedale tema mängurinimega Tekkz, võib mõnda eeskätt noort FIFA huvilist tabada aga äratundmisrõõm.

17-aastane inglane on e-jalgpalli ehk professionaalse FIFA kogukonna kaanestaar. Hunt on karismaatiline ja viimase aja üks edukamaid virtuaalmängijaid.

Seega pole midagi imestada, et britt on eeskujuks ka nii mõnelegi Eesti FIFA mängijale. Nende hulka kuuluvad ka möödunud laupäeval e-jalgpalli Maarjamaa meistrivõistluste kolmandalt kvalifikatsiooniturniirilt finaalvõistlusele pääsenud Kristjan Baumann ehk Baymann00 ja Toomas Adamson alias PukanDestroyer09.

Matš, mis viis Baumanni finaali:

YouTube ja Twitch aitavad õppida

«Tekkz on FIFAs minu suurimaks eeskujuks ründemängus,» ütleb Adamson. «Just tema annab mulle inspiratsiooni kasutada trikke, mida olen aastate jooksul õppinud, ja mängida ilusat jalgpalli.»

Lisaks Tekkzile hindab ta ukrainlast Jevhen Mostovõki, kelle mängurinimi on Yozhik. «Olen teda jälginud juba mitu aastat ning olen temalt õppinud näiteks, kuidas külmavereliselt palli veeretada ning kaitses olla.»

Baumann peab Tekkzi kõrval suureks eeskujuks ka FIFAs legendaarset rootslast Ivan Lapanjet. BorasLegend on ajaloo üks edukamaid mängijaid ning on tippseltskonnas figureerinud peaaegu kümmekond aastat.

FIFA huvilistel on ohtralt võimalusi oma lemmikuid jälgida. Paljud tippmängijad on aktiivsed YouTube'is ja Twitchis, kuhu postitatakse videoid või tehakse otseülekandeid. Nõnda on hea vaadata, kuidas ja mida profid teevad.

Sõbrad ja finalistid

Tippudelt võib detaile ja nippe küll kamaluga kõrva taha panna, kuid erinevate trikkide ja taktikate katsetamine nõuab ohtralt aega. Mõned profimängijad on erinevates intervjuudes öelnud, et nad mängivad umbes kaheksa tundi päevas.

Kuidas jõudis finaali Adamson? Vaata alljärgnevast videost:

Ka Adamson ja Baumann veedavad FIFAga palju aega. «Mängin seda iga päev,» märgib Baymann00. «Arenen, kui vaatan tippe mängimas ja proovin uusi taktikaid. Osalen ka turniiridel koos välismaa proffidega, kust saan head kogemust.»

PukanDestroyer ütleb, et FIFA 20ga tegeles ta tihedalt sügisest jõuludeni, jahtides virtuaalväravaid sisuliselt iga päev. Pärast uut aastat võttis ta tuure maha, kuna iga uuendusega muutus mäng tema jaoks halvemaks. Muide, Adamsoni sõber HyperElite1516 ehk Alex Aasmäe on endale samuti kindlustanud pääsme e-jalgpalli Eesti meistrivõistluste finaalturniirile. 

«FIFA kogemust on üsna palju ja iga aastaga tekivad juurde uued oskused ja harjumused, mis vormivad keskmise mängija paremaks ja paremaks,« ütleb Adamson, kes vaatab vabal ajal näiteks professionaalsete FIFA mängijate videoid.

Registreeru viimasele kvalifikatsioonile:

Neljas e-jalgpalli Eesti tšempionaadi kvalifikatsiooniturniir toimub sel laupäeval algusega kell 18.00 ning seda kantakse üle Postimehe veebiportaalis. Muide, möödunud võistlusel osalesid ka räpparid Reket ja Estoni Kohver, kes alustasid otseülekannet showmänguga.

Muusikute madin:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles