Ukraina tennisestaarile lubati kuuekohalist summat, et ta Austraalia lahtistel nimme kaotaks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Sergei Stahovski.
Sergei Stahovski. Foto: Imago Images/Panoramic/Scanpix

Endine maailma 31. reket Sergei Stahovski paljastas kodumaa televisioonis, et talle tehti omal ajal märkimisväärne rahaline pakkumine, et ta meelega tennisematši kaotaks. Ukrainlane ei võtnud aga kihlveopetturite pakkumist vastu. 

See juhtus 2009. aasta Austraalia lahtistel, kui talle tehti konkreetne ettepanek minna avaringis lolli mängima. «Kaks inimest lähenesid mulle enne matši ja pakkusid mulle 100 000 dollarit, et ma Arnaud Clementi vastu kaotaksin,» meenutas Stahovski. 

Stahovski kaotaski selle matši 2:3 (3:6, 6:2, 6:4, 2:6, 1:6), kuid mitte nimme. «Olin isegi settidega 2:1 ees, kuid see kõik juhtus kogemata. Mäletan, et väljakult lahkudes mõtlesin, et kui neid mehi tribüünidel näen, viskan neid reketiga.»

Stahovski kandis vahejuhtumist ette ka Tennise Ausa Mängu Ühingule (TIU), kuid erilist tolku see ei toonud. «Kui ma uurisin, et kas neil on võimalik mind ja mu perekonda kuidagi kaitsta, sest need inimesed on väga hämara taustaga, vastati mulle, et nemad ei saa mulle midagi lubada,» meenutas ta. 

Stahovski võitis karjääri jooksul neli ATP-turniiri ja hoidis parimal puhul maailma edetabelis 31. kohta (2010). Kui ukrainlase nimi tenniseringkondades aga üles kerkib, on see enamasti 2013. aasta Wimbledoni turniiri tõttu, kus Stahovski (toona ATP 116.) lõpetas teises ringis Roger Federeri ülipika seeria. Nimelt oli šveitslane enne seda 36 järjestikusel Suure slämmi turniiril jõudnud veerandfinaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles