Olümpiavõitja: mu kahekuune tütar võitles oma elu eest ja inimesed soovitasid mul end üles puua

Henry Lääne
Copy
Adrian Zielinski.
Adrian Zielinski. Foto: YURI CORTEZ/AFP

Londoni olümpiavõitja Adrian Zielinski rääkis Poola ajalehele Fakt oma elu kõige raskemast perioodist. Ajal, mil tema vastsündinud tütar võitles haiglas oma elu eest, sattus tema dopinguskandaali.

Tõstja saadeti 2016. aastal toimunud Rio olümpialt koju, kuna Brasiilias olles sai selgeks, et tema sama aasta juulis kodustel meistrivõistlustel antud dopinguproov osutus positiivseks.

2016. aasta suvel sündis ka tema tütar Milenka. «Sõitsin kaks kuud jutti kodu ja haigla vahet, kus veetsin mitu tundi päevas. Vaatasin läbi akna last, kes võitles oma elu eest. Teadsin, et ma ei saa teda kuidagi aidata. Abitus oli kõige halvem.

Kui mu tütar viidi intensiivravist ära ning tema väikese keha küljes polnud enam masinaid, mõtlesime abikaasaga, et nüüd läheb olukord ainult paremaks. Aga siis tuli järjekordne nakkus, ta jäi kopsupõletikku ning läks hingamismasina alla tagasi,» rääkis Zielinski.

Kui poolakas Riost naasis, läks olukord eriti halvaks. «Samal ajal, kui Milenka oma elu eest võitles, kirjutasid inimesed mulle Facebooki ja ütlesid, et ma peaks end üles pooma. See mõjus mulle halvasti.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles