Elu pärast kartnud Rootsi jalgpallur: teadnuks ma, et koroonaviirus nii hull on, jäänuks ma koju peitu kasvõi neljaks kuuks

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kamal Mustafa.
Kamal Mustafa. Foto: Bildbyrån

Kamal Mustafa on üks paljudest Covid-19 nakatujatest, kes viirusega karmi võitlust pidas, kuid õnneks sellest välja tuli. Jalgpallur nimetab kogemust väga jõhkraks. 

«See on halvim asi, mis mu elus juhtunud. Kui ma teadnuks, et see nii hullusti mõjub, jäänuks ma kasvõi neljaks kuuks koju peitu ja poleks kuhugi kippunud,» rääkis Rootsi vutimees Göteborg-Postenile. 

Mustafa oli esialgu küll üsna korralikult koduses karantiinis, ent käis aegajalt ikkagi väljas. Ta ei suhtunud viirusesse üleliia tõsiselt, kuid austas kehtestatud reegleid. Paraku nabis haigus aga temagi kinni.

Sümptomid hakkasid järjest ilmnema: kõige pealt tekkis kurgus kipitus, siis ei tundnud ta toitudest maitsed ning lõpuks tuli ka palavik. 

3. aprillil näitas termomeeter Mustafa kehatemperatuuriks koguni 41 kraadi. «Suutsin end vaevu liigutada ja telefonist 112 valida,» meenutas 28-aastane jalgpallur hägust mälestust. «Keegi rääkis minuga pidevalt edasi, kuniks brigaad kohale jõudis. Mul pole aimugi, mida mulle öeldi, mäletan lihtsalt kaitseriietuses inimesi.»

Haiglasse jõudes diagnoositigi Covid-19. «Siis hakkas põrgu pihta. Ma ei mäleta suurt midagi peale selle, et tahtsin endalt naha pealt ära kiskuda, sest mul oli nii palav. Õed käisid mind iga tunni tagant vaatamas. Ma pole kunagi nii palju süstlaid ja süste näinudki. Olin tõsiselt haige!»

Ta lisas: «Mingil hetkel arvasin, et ma ei suuda sellest välja tulla.»

Mustafa on endiselt haiglas hingamisaparaadi küljes, kuid olukord pole enam kriitiline. 

Nii Rootsi U17 kui ka U19 koondisesse kuulunud keskvälja mängija on kogu oma karjääri veetnud kodumaal. Praegu kuulub ta IK Oddevoldi ridadesse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles