Kahekordse maailmameistri karm avastus: seljavalude taga luuras üliharuldane vähk

Henry Lääne
Copy
Bjørn Einar Romøren.
Bjørn Einar Romøren. Foto: Antti Aimo-Koivisto/AP

Eelmisel suvel teatas endine suusahüppaja Björn Einar Romören, et tal on vähk. Norralane kannatas aastaid seljavalu küüsis, kuid ühel hetkel selgus, et need varjasid vähki.

Romörenil oli luuvähk Ewingi sarkoom, mis tabab näiteks Norras iga aasta viit kuni kümmet inimest, kirjutab Ilta-Sanomat. Kui seda ei ravita, võib haigus väga kiirelt progresseeruda ja olla surmav.

«Sportlasena olin harjunud oma tervise kohta halbu uudiseid kuulma. Vähist teada saamine oli šokk, kuid ma ei võtnud seda liiga dramaatiliselt. Samas teadsin, et selle alistamine on raske. Vähiga võideldes tuli sportlaskarjäär abiks, kuna olen harjunud mõtlema samm-sammult,» rääkis Romören Soome ajalehele.

Muide, mullu juulis sündis Romörenile ja tema abikaasale teine tütar. Kunagine suusahüppaja oli samal ajal samas haiglas saamas vähiravi. «Olin nii halvas seisus, et mind viidi voodiga sünnitusosakonda,» meenutas ta.

39-aastane Romören, keda raviti lisaks Norrale ka Saksamaal, teatas rõõmsalt, et vähiravi on lõppenud ning loodetavasti on raske haigus lõplikult seljatatud.

Romören krooniti kahel korral maailmameistriks lennumäe meeskonnavõistluses. Olümpiamängudelt on tal üks pronks ja MMidelt üks hõbe ja kaks pronksi. Kõik autasud on tulnud tiimiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles