Koroonast taastunud Rootsi jalgpallur: mul oli tunne, et iga kord kui silmad sulen, lakkab mu keha hingamast

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Ugo Amez/SIPA/Scanpix

«Mulle anti küll unerohtu, kuid need ei töötanud. Mul oli tunne, et iga kord kui ma silmad sulen, lakkab mu keha hingamast,» just niimoodi kirjeldas Rootsi jalgpallur Kamal Mustafa oma võitlust koroonaviirusega.

Endise Rootsi noortekoondislase jaoks algas kõik kergest kurguvalust. Päev-päevalt läks asi aga hullemaks ja 3. aprillil viidi ta haiglasse, kus Mustafa viibib tänaseni. Ta on elus ainult tänu hingamisaparaadile. 

«Mäletan, et kui ma kiirabisse helistasin, jäid nad minuga toru otsa kuniks abi saabus. Järgnevat ma enam ei mäleta. Ühel hetkel oli mu ümbes palju kaitseriietuses inimesi, ka mul endal oli mask üle pea tõmmatud,» alustab praegu Rootsi kolmandas liigas palliva IK Oddevoldi hingekirja kuuluv poolkaitsja ajaratta kruttimist. 

«Kui vaatasin paremale nägin inimesi hingamisaparaatide küljes. Kui aga vasakule, nägin sama. Sel hetkel hakkasin paanitsema. Ma ei karda üldiselt midagi, kuid kui ma nägin arste ja õdesid uksest edasi-tagasi sisse-välja voorimas, oli see mu elu hirmsaim kogemus. 

Mulle anti küll unerohtu, kuid need ei töötanud. Mul oli tunne, et iga kord kui ma silmad sulen, lakkab mu keha hingamast. Ma ei teadnud, kas ma suudan oma nina või suud pärast enam avada.

Seejärel saabus köha, mistõttu ei saanud ma enam üldse magada. Lihtsalt lamasingi seal. Tahan siinkohal tänada kõiki arste ja õdesid, kes minuga sel ajal rääkisid ja lohutasid,» sõnas Mustafa. 

Rootsi on üks väheseid riike maailmas, kes pole rakendanud karmi karantiini või eriolukorda. Rootsis on fikseeritud 13822 koroonajuhtumit ning surnuid on üle 1500. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles