Laskesuusatamise maailmameister ja neljakordne olümpiamedalist riputas püssi varna

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Dominik Landertinger (paremal) MM-i poodiumil koos Johannes Thingnes Boe (vasakul) ja Martin Fourcade´iga.
Dominik Landertinger (paremal) MM-i poodiumil koos Johannes Thingnes Boe (vasakul) ja Martin Fourcade´iga. Foto: TIZIANA FABI / AFP/ SCANPIX

32-aastane Austria laskesuusataja Dominik Landertinger otsustas, et lõpetab sportlaskarjääri. 

«Nüüd on aeg peatuda,» ütles Landertinger Austria suusaliidu pressiteate vahendusel. «Pärast lülisamba operatsiooni on mul olnud rasked aastad ning eesmärgid pole soovitud viisil täitunud.» 

Austerlane käis lõikuslaual 2017. aastal, kuid tiitlivõistluste medaleid tuli lisaks ka pärast seda. Sellele vaatamata usub ta, et tuleviku osas tasub keha hoida. 

Landertingeril jäi seljataha väga edukas karjäär. Tema ainus MM-tiitel pärineb 2009. aasta Pyeongchangist, samal võistlusel teenis ta ka teatevõistluse teise koha. Lisaks on tal auhinnakapis veel üks maailmameistrivõiste hõbe (2016) ja kaks pronksi (2017, 2020). 

Olümpial on Landertinger kahel korral lõpetanud teisena (2010, 2014) ja kahel puhul kolmandana (2014, 2018). MK-sarjas tegi ta kaasa 11 hooaega, teenides kaks individuaalset ja kokku viis etapivõitu. Poodiumile õnnestus jõuda 36 korral. 

«Tegelikult tahtsin lõpetada juba detsembris. Pärast pikka mõtteaega otsustasin panna kõik ühele kaardile. Koondasin jõu ühele võistlusele. Otsus oli õige, kuid jättis ka üsna sügava jälje,» rääkis tänavu MMil 20 km distantsil üllatuspronksi teeninud Landertinger. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles