Miks nõustus Jordan alles nüüd avalikustama enda dokumentaalseriaali?

Karl-Joosep Küngas
Copy
Michael Jordan palliga.
Michael Jordan palliga. Foto: JOHN SWART/AP

Täna esilinastus USAs dokumentaalseriaali «Viimane tants», mis keskendub legendaarse korvpalluri Michael Jordani viimasele hooajale Chicago Bullsis. Kaadrite filmimisest on möödas juba 22 aastat, kuid film jõuab vaatajateni alles nüüd. Miks küll nõnda kaua oodati? 

Jordanis tehtud dokumentaalfilm põhineb tema karjäärile ja sisaldab ka lõike Chicago Bullsi 1997/98 hooajast. Kõik see oli juba ammu lindistatud, kuid avalikkus näeb seda alles tänavu. See tähendab, et Jordan omas kontrolli nende kaadrite üle juba väga kaua, kuid neli aastat tagasi otsustas öelda filmi tegemisele «jah» sõna. 

Kõik sai alguse 2016. aastal, kui LeBron James suutis NBA finaalis vedada Cleveland Cavaliersi võidule põhihooajal rekordilised 73 võitu noppinud Golden State Warriorsi vastu. Dokumentaali «Viimane tants» produtsent Michael Tollin otsustas korraldada kohtumise Jordaniga, et kaaluda viimaks selle dokumentaali vormistamist.

Tollini tööde hulka kuuluvad sellised spordifilmid nagu «Coach Carter» ja «Iverson». Just see viimane, mis keskendub teise korvpalli suurkuju Allen Iversoni karjäärile ja tegemistele. Tollini töö köitis Jordani meeli niivõrd palju, et vanameister vaatas seda filmi koguni kolm korda ja andis talle vabad käed ka enda dokumentaali tegemiseks. 

Kogu 10-osaline dokfilm on kättesaadav ka Eesti vaatajatele ja seda läbi Netflixi. Igal nädalal ilmub sinna uus osa. 

Esimese kahe osa kohta avaldas arvamust ka Los Angeles Lakersi endine täht Earvin «Magic» Johnson. «Nooretel korvpallisõpradel, kellel polnud võimalust näha Jordanit palliplatsil jooksmas, avaneb viimaks võimalus mõista, miks just tema on läbi aegade parim mängija,» sõnas Johnson sotsiaalmeedias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles