Lepingut jahtiv Latvala: uue ajastu masinad sobivad minu stiiliga

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jari-Matti Latvala oma muuseumis.
Jari-Matti Latvala oma muuseumis. Foto: latvalamotorsport.com

Hetkel erasõitja staatuses olev Jari-Matti Latvala loodab, et tal õnnestub end rallimaailmas tõestada, et teenida tulevikuks koht tehasetiimis. Eelkõige selleks, et näidata enda parimaid külgi uue ajastu masina roolis.

Tänavu ainult Rootsi rallil startinud ja seal tehnilise rikke tõttu katkestanud soomlane peab end pärast koroonaviiruse taandumist heast küljest näitama. Latvala on endale planeerinud osavõtud MM-sarjas nii Soomes kui ka Walesis. 

Kui järgneval aastal sõidetakse veel praeguste masinatega, siis juba 2022. aastal võetakse kasutusele hübriidmootoritega ralliautod. Latvala näeb selles ideaalset võimalust taas võitude nimel heidelda. 

«Tõotab tulla väga huvitav aeg ja kui neid peaks olema keerulisem valitseda, siis peaks see mulle paremini sobima. Hetkel kaotan üpris palju, kuna sõidan üsna sirgjooneliselt, kuid tulevikus peaks just nö vanamoeliselt kihutades edukas olla,» selgitas Latvala.

Lisaks tuleb soomlase sõnul talle kasuks see, et juba järgmisest aastast võetakse kasutusele uus rehvitootja. Seniste Michelinide asemel hakatakse kihutama Pirelli rehvidega. «See peaks andma võimaluse agressiivsemalt sõita,» lõpetas Latvala. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles