Toyota tiim: olime kuulnud Ogier' kohta igasuguseid jutte

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: AFP/SCANPIX

Toyota autorallimeeskond tõmbas pärast Ott Tänakust ilma jäämist kübarast välja tõeliselt priske jänese, kui neil õnnestus enda leeri meelitada kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier. Kuigi esiti oldi Toyotas veidi skeptilised, kuidas on prantslasega koos töötada, siis nagu selgub, olid kõik kartused asjatud.

«Kuuleme inimestest sageli erinevaid lugusid, millised nad iseloomust on, aga kui Sebastieniga maha istuda ja temaga koostööd tegema hakata, muutub pilt kohe. Koostöö on olnud teistsugune kui ma eeldasin,» sõnas Toyota võistkonna tehnikadirektor Tim Fowler usutluses DirtFishile. 

«Ta nõuab võistkonnalt palju, ent teeb seda härrasmehelikult. Temaga koos töötamine on minu varasematest kogemustest sootuks erinev, aga sedagi positiivses mõttes,» jätkas ta. 

«Meil on olnud suuri väljakutseid. Kõik Rootsi ralli ümber toimunu oli äärmiselt kummaline ja sellised olukorrad panevad inimesi pingeseisundisse, kuid leian, et meie insenerid ja Ogier on olukorraga väga hästi hakkama saanud. Räägitakse, et head poisid ei võida, ent Sebastien on võitja ja ta teab täpselt, kui kaugele tuleb olukordades minna,» lisas Fowler. 

Pärast prantslase liitumist sai kogu Toyota tiim aru, et nüüd on vaja anda endast maksimum, et Ogier taas maailmameistriks aidata. «Ta teeb kõik selleks, et inimesed teaksid täpselt, mida nad tegema peaksid. Kui ta jõuab aga oma nõudmistes kriitilise piirini, saab ta sellest ise aru. Seda piiri ei tohi ületada, kuna siis hakkab kõik sinu vastu töötama ja inimeste motivatsioon langeb. Ogier'ga on väga tore koos töötada, sest see on väga tark koostöö,» sõnas tõusva päikese maa autotootja rallitiimi tehnikadirektor lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles