Uus-Meremaa ralli korraldaja lükkas ümber tuleviku kohta käiva spekulatsiooni

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Hayden Paddon 2018. aasta Uus-Meremaa rallil.
Hayden Paddon 2018. aasta Uus-Meremaa rallil. Foto: OZAN KOSE/AFP

Uus-Meremaa ralli korraldaja ütles, et kui tänavune ralli peaks ära jääma, ei tähenda see ilmtingimata WRC unistuse lõppu.

WRC-sarja naasva Uus-Meremaa ralli kohal hõljuvad tumedad pilved. Kalendri järgi sõidetakse etapp nelja kuu pärast ehk septembris, kuid saareriigis koroonaviiruse tõkestamiseks vastu võetud meetmed seavad ralli toimumise kahtluse alla.

Uus-Meremaal on kehtestatud liikumispiirangud ning kõik välisriigist saabuvad inimesed peavad esmalt kaks nädalat karantiinis olema. Ranged meetmed on seal maal vilja kandnud, sest koroonaviirusest tingitud surmasid on registreeritud 13. Võrreldes muu maailmaga on see arv väike.

Ralli korraldaja Michael Goldstein ütles DirtFishile, et ettevalmistustööd septembrisse planeeritud ralliks jätkuvad. Samal ajal lükkas ta ümber väite, et Uus-Meremaa ralli rahastamine ning logistiliselt toetamine oli mõeldud vaid 2020. aastaks. Goldsteini sõnul oli rahastus üheks võistluseks ja ta andis mõista, et pole vahet, millal see toimub. 

Uus-Meremaa teenis koha autoralli MM-sarja kalendris Austraalia asemel. Eelmisel aastal jäi Austraalia etapp ulatuslike metsapõlengute tõttu ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles