Bergamo haigla juht: inimesed surid ootesaalides, kuid Djokovici annetus andis meile võimaluse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: Reuters/ScanPix

Meeste maailma tennise esinumber Novak Djokovic tegi hiljuti Bergamo linnale koroonaviiruse vastaseks võitluseks miljoni euro suuruse annetuse. Pärast seda on mitmed helde südamega inimesed serblasest eeskuju võtnud ning praeguseks on linnale annetatud juba ligemale kümme miljonit eurot. 

Ühe Bergamo linna haigla juhti Peter Asembergsi sõnul on need summad hädavajalikud, kuna lubavad osta kaitsevahendeid ja hingamisaparaate, millest väga puudust tuntakse.  

«Tema annetus päästis sõna otseses mõttes inimelusid. Me saame lõpuks oma tegevust natukenegi laiendada. See on meie jaoks hädavajalik, kuna siiani lamasid inimesed lihtsalt agoonias koos, mõned surid isegi ootesaalides. Nüüd saame tänu annetusele aga osta erinevat tehnikat ja personali jaoks hädavajalikke kaitsevahendeid,» sõnas Asembergs ja lisas, et Djokovici käitumine utsitas ka paljusid teisi heast südamest rahakotiraudu avama. 

«Djokovici annetus algatas omamoodi laviini: raha tuleb nüüd igalt poolt sissse. Vähem kui 48 tunniga oleme erinevatelt annetajatelt saanud ligemale 10 miljonit eurot. On suurepärane, et inimesed niimoodi panustavad,» jätkas ta. 

Itaalias on koroonaviirus diagnoositud 187 000 inimesel, surnuid on veidi üle 25 000. 

Djokovici heateod – varem annetas ta miljon eurot ka kodumaal – on paraku jäänud mõnel pool maailmas tagaplaanile, kuna serblane teatas hiljuti, et ei poolda vaktsineerimist.

«Ma isiklikult ei poolda vaktsineerimist ja ma ei tahaks kedagi kohustada seda tegema selleks, et saaks reisida. Mis juhtub, kui see muutub kohustuslikuks? Pean siis otsustama. Mul on ses osas oma arvamus ja ma ei tea, kas see võib muutuda,» sõnas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles