Video ⟩ Hirvoneni kaardilugeja oli valmis pärast karjääri suurimat apsu kohe kiivri nurka viskama

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jarmo Lehtinen.
Jarmo Lehtinen. Foto: Sander Ilvest

Mikko Hirvonen ja Jarmo Lehtinen kihutasin WRC-sarjas tandemina 12 aastat. Mõistagi kogeti selle aja jooksul nii head kui ka halba, oli mesimagusid võite ja valusaid väljasõite. Üks säärastest avariidest on Lehtinenil aga eriti hästi meeles. 

«Olen oma karjääris teinud ühe suuremat sorti vea, see juhtus 2013. aasta Walesi rallil,» viitas kaardilugeja rallit.fi-ga rääkides toonase võidukihutamise kuuendale kiiruskatsele, kus nad Hirvoneniga teelt välja kihutasid. 

Lehtinen ei märganud lehte pöörates märget, et kurv kitseneb, mistõttu jättis selle lugemata. See aga tähendas, et Hirvonen ei vahetanud käiku alla ja läks paremkurvi hoopis põhjagaasiga. 

«Tundsin ennast pärast õnnetust päris halvasti ja hakkasin sohu jalutama. Ütlesin siis Hirvonenile, et see on minu jaoks viimane ralli. Jõudsin juba teha esimesed sammud, enne kui ta mu õlast kinni haarata,» 

Järgnenud sõnavõtt on Lehtinenil meeles siiani. See kulges umbes niimoodi: «Kui nii, siis nii, ma austan su otsust. Aga tahaksin enne siiski kahte asja öelda. Esiteks, oleme koos sõitnud üle kümne aasta ja see oli alles su esimene eksimus. Teiseks, see pole põhjagaasi kurv, aga mul oli pedaal põhjas, kui teelt lahkusime. Võta seda seda hoopis komplimendina.»

See kõne oli piisav, et Lehtineni rallimaailmasse jääks. «See olukord ilmestab väga hästi, milline usaldus ja austus meie vahel oli,» sõnab ta.

Lehtinen võitis koos Hirvoneniga karjääri jooksul 15 MM-rallit, 2019. aasta Sardiinia rallist loeb ta legendi Teemu Sunninenile. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles