Barcelona legendi paljastus: võitlesin sügava depressiooniga

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Andres Iniesta.
Andres Iniesta. Foto: Reuters/ScanPix

Barcelona jalgpalliklubi elav legend Anders Iniesta paljastab peagi ilmavalgust nägevas dokumentaalfilmis «The Unexpected Hero» («Ootamatu kangelane»), et võitles karjääri jooksul korraks ka tugeva depressiooniga.

Barcelona särgis üheksa Hispaania meistritiitlit võitnud Iniesta madalpunkt saabus 2009. aastal, kui suri tema hea sõber Dani Jarque. 

«Olin ühel hetkel seisus, kus ma ootasin öö saabumist, et saaksin lihtsalt ravimid sisse võtta ja põhku pugeda. Olukord oli tõesti halb, vajasin sellest kõigest pausi,» sõnas kaks aastat tagasi kasvatajaklubist lahkunud ja praegu Jaapanis Vissel Kobes palliv Iniesta. 

«Lähedased inimesed teadsid, et mul oli väga raske. Aga kuniks sa pole seda ise läbi elanud, pole sul tegelikult aimugi, millest käib jutt. Mul oli tõesti raske, kuid ma ei lõpetanud kordagi treenimist. Võtsin lihtsalt päev korraga,» sõnas katalaan ja kinnitas, et tal polnud kordagi peas putsade varna riputamise mõtet. 

Iniesta usub, et karm kogemus aitas tal saada paremaks inimeseks: «Ma ei tulnud sellest välja enam sama inimesena, vaid hoopis paremana. Mu abikaasa, kes oli toona tüdruksõber, ei lahkunud sel perioodil kordagi mu kõrvalt. Ta veetis minuga isegi öid mu vanemate kodus. Lähedased on need, kes aitavad olukorras selgust luua. Olen neile väga tänulik.»

Iniesta nakatus vutipisikusse Albacete klubis, kuid siirdus juba 1996. aastal 12-aastaselt Barcelona akadeemiasse. Blaugrana särki kandis ta 2018. aastani ja võitis nendega üheksa Hispaania meistritiitlit, neli Meistrite liigat ja kuus Hispaania karikat. Hispaania koondise särgis tuli ta 2008. ja 2012. aastal ka Euroopa ning 2012. aastal maailmameistriks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles