Norra suusakoondise treener lahkub abikaasa tervise nimel pukist

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Geir Endre Rogn (vasakul) andmas juhiseid Maiken Caspersen Fallale.
Geir Endre Rogn (vasakul) andmas juhiseid Maiken Caspersen Fallale. Foto: Imago Images/Bildbyran/Scanpix

Geir Endre Rogn mõistab väga hästi, et murdmaasuusakoondise treeneri ametit võib Norras pidada unistuste töökohaks. Samas mõistab ta veelgi paremini, et elus on palju tähtsamaid asju. Nõnda lükkaski ta tagasi sealse alaliidu lepingupikenduse, et olla kodus toeks haigele abikaasale.

«Kahjuks olen ootsustanud uuest lepingust loobuda. Tahaksin väga jätkata, kuid mind on kodus rohkem vaja, kus ma pakun oma haigele abikaasale ja kahele pojale stabiilsust ja rahu,» sonas Rogn Norra ringhäälingule. 

Rogni abikaasa tervis on viimase paari aasta jooksul kõvasti halvemaks läinud ja mullu jõulude paiku sai selgeks, et naisel on vaja uut kõhunääret. Detsembrist saati ongi t organidoonori järjekorras ootanud. Operatsioonile järgneks aga pikk taastusperiood, kus naine oleks aheldatud voodisse, mistõttu leidiski Rogn, et tema koht pole edaspidi mitte tööl, vaid kodus. 

Norralane treenis muuhulgas Heidi Wengi, Maiken Caspersen Fallat ja Therese Johaugi, kes kõik küll mõistsid juhendaja otsust, ent avaldasid ka kahetsust. «Kaotame Geir Endre näol uskumatult andeka treeneri. Ta on viimastel aastatel mänginud mu elus väga suurt rolli. Tänan teda kõige eest ja soovin talle edu,» sõnas Johaug. 

Rogn loodab siiski, et saab tulevikus suusatamise juurde naasta: «Võib-olla on olukord paari aasta pärast teistsugune. Tahan treenerina töötada, sest see on ikkagi mu unistuste amet ja sellest on raske loobuda.»

Rogn asus koos Ole Morten Iverseniga Norra murdmaasuusakoondise etteotsa 2018. aastal, kuid nad võtsid üheskoos teatepulga üle Roar Hjelmesetilt ja Sjur Ole Svarstadilt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles