FIA ralliboss kobab WRC-sarja tuleviku osas pimeduses

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Yves Matton
Yves Matton Foto: Simon Galloway/PA Images Contributor/Press Association Images

Autoralli MM-sari läks pärast Mehhiko etappi teadmata ajaks koroonapausile. Rahvusvahelise autoliidu (FIA) rallidirektor Yves Mattonil pole siiani vastuseid.

«Tahaksin väga, et mul oleks rohkem infot, aga väljaütlemistel on kaalu vaid siis, kui need on õiged ja täpsed,» sõnas Matton DirtFishile. «Üritame igapäevaselt värsket infot koguda, koos promootoriga käib kõva töö. Suhtleme pidevalt ralli korraldajatega, proovime võimalikult ruttu MM-sarjaga uuesti alustada.»

Viimati kihutati Mehhikos märtsi keskel. Edasi on lükatud Argentina, Portugali ja Sardiinia etapid. Endiselt on lahtine Keenia (16.-19. juuli) ja Soome (6.-9. august) võistlused.

«Ma ei saa rääkida asjadest, millel pole katet. Praegu pole võimalik öelda, kas tuleme tagasi Keenias, Soomes või näiteks Türgis,» lisas Matton. 

Prantslane lisas, et koroonakriisi ajal käivad arutelud ka muudel teemadel. Näiteks otsustati toetada madalamate sarjade (WRC2, WRC3 ja JWRC) eratiime, et nad ellu jääks ja ka edaspidi võistlusi vürtsitaks. 

«Teame, et peame midagi ette võtma, aga konkreetselt ei saa praegu midagi välja öelda. Vabandan, et meil puudub põhjapanevat ja tugeva infot,» resümeeris Matton. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles