Oma õpilase kirstu kandnud kergejõustikutreener: matuserongkäigul oli mitu tuhat inimest

Henry Lääne
Copy
Braian Toledo.
Braian Toledo. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Veebruaris surnud Argentina odaviskaja Braian Toledo treener Kari Ihalainen meenutas Iltalehtile, et kergejõustiklase matuserongkäigul oli mitu tuhat inimest. «See tõestas, kui populaarne ta oli,» ütles soomlane.

Toledo suri 26. veebruaril liiklusavarii tõttu, mis toimus paari kilomeetri kaugusel tema kodust. Ta sõitis mootorrattaga, kuid kaotas kaherattalise üle kontrolli ja sportlane lendas võssa. «See oli umbes 200-meetrine sirge teelõik, mis oli Braianile väga tuttav,» rääkis Ihalainen. Argentiinlane hukkus teel haiglasse.

Õpilase surm mõjutas matusel Toledo kirstu kandnud Ihalainenit väga. «Kõige raskem oli kohtuda Braiani ema ja tüdruksõbraga. Tema ema oli üksi kasvatanud üles kaks last ja Braian toetas tervet perekonda.»

Toledo isiklik tippmark oli 2015. aastal visatud 83.32. Samal aastal sai ta MMil kümnenda koha ning oli aasta hiljem Rio olümpial samuti kümnes.

Viimased hooajad olid odaviskaja jaoks vigastuste tõttu keerulised. Ta vigastas mõlemat hüppeliigest ning pidi 2019. aasta alguses käima operatsioonil, mistõttu pidi ta kuueks kuuks spordist eemale jääma.

«Braian võttis selle ajaga kümme kilogrammi juurde. Kui teda nägin ja hakkasime 2020. aasta suveks valmistuma, soovitasin tal kaalu alandada,» märkis Ihalainen.

Nädal enne surmavat õnnetust leppisid argentiinlane ja soomlane kokku, et nende koostöö jätkub vähemalt 2024. aasta olümpiani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles