Mask ette ja kindad kätte: Nicaraguas korraldati suur poksiõhtu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kaalumisel pidid poksijad kandma näomaske.
Kaalumisel pidid poksijad kandma näomaske. Foto: Reuters/ScanPix

Nicaraguas toimus Eesti aja järgi ööl vastu pühapäeva tõsiselt vastuoluline sündmus, kui koroonapandeemia kiuste korraldati riigis avalik poksiõhtu.

Kokku astus poksiringi 16 võitlejat ning õhtu naelaks oli Ramiro Blanco ja Robin Zamora omavaheline mõõduvõtt. 

Kui päev varem toimunud kaalumisel pidid rusikakangelased kandma maske, siis poksiringi astusid nad mõistagi ilma. Küll olid maskid kohustuslikud abipersonali ja meedikute jaoks. 

Aga fännid? Alexis Argüello spordiareen mahutab veidi üle 8000 inimese, kuid koroona tõttu seda päris välja ei müüdud. Matši promootor Rosendo Alvarez keeldus avaldamast, palju pileteid neil müüa õnnestus, kuid kinnitas enne võitlusõhtut, et saalis peavad kõik poksisõbrad hoidma meetrist vahet, ka istudes. Mis viitaks, et saali jõudis ca 4000 inimest. 

«Meil pole Nicaraguas mingit karantiini. Meie riigipead on teinud suurepärast tööd, et pandeemia ei jätaks riigile mingit pitserit,» sõnas omal ajal ise kahel korral WBA meistrivööd omanud Alvarez.

Ametliku statistika järgi on Nicaraguas koroonaviirus tuvastatud kõigest 12 inimesel (aktiivseid juhtumeid on praegu 2) ja kohalikud riigipead väidavalt, et kõik haigestunud on nakkushaigse saanud välismaalt koju reisides. 

Miks aga säärase üritusega maha saadakse? «Nicaragua on vaene riik ja poksijad peavad ju leiva lauale saama. Nad ei saa lihtsalt nelja seina vahel istuda,» põrutas El Bufalo hüüdnime omav Alvarez. 

Samal põhjusel nõustus kergekaallane Freddy Fonseca ka ringi astuma: «Kui me ei tööta, siis me ka ei söö. Hindame väga seda, mida korraldajad on teinud, sest nad mõtlevad selle peale, kuidas meie, poksijad, oma elatist teenime. »

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles