Vanglas viibiv endine NBA-staar: laske mind vabaks, muidu suren koroonasse (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kermit Washington omal ajal Lakersi särgis.
Kermit Washington omal ajal Lakersi särgis. Foto: Twitter @BSO

Endine NBA-pallur Kermit Washington esitas USAs ametnikele palve vabastada ta kiiremas korras vanglast, sest vastasel juhul sureb ta koroonaviirusesse. 

68-aastane Washington, kes omal ajal pallinud ka NBA Tähtede mängul, kannab praegu kuueaastast vanglakaristust, mis määrati talle pettuse eest, kui ta skeemitas endale ligemale miljon dollarit rahast, mis pidid minema Aafrika HIV-positiivsete lastele. 

TMZ Sports sai enda valdusesse aga dokumendi koopia, kus Washington väidab, et tal on «äärmiselt suur risk nakatuda COVID-19-sse ja sellesse surra». Põhiliselt viitab endine korvpallur teistele USA vanglatele, kus koroonaviirus juba kohati vohab. Omapoolseks lahenduseks pakub ta kohtule asendada tema vanglakaristus koduarestiga, sest oma nelja seina vahel on ta vähemalt haigusest puutumata. 

Washington oli 1973. aasta NBA draft'i kolmas valik ja esimesed neli hooaega pallis ta Los Angeles Lakersi ridades. Vahepeal kandis ta veel Boston Celticsi ja San Diego Clippersi särki, kuniks jõudis Portland Trail Blazersisse, kelle ridades valiti ta 1980. aastal ka NBA Tähtede mängule. 

Washingtoni kuulsaim liigutus korvpalliparketil sündis 1977. aasta 9. detsembril, kui ta virutas Rudy Tomjanovichi ühe rusikahoobiga nokauti. NBA määras Washingtonile löögi eest 10 000 dollari suuruse trahvi ja 26-mängulise võistluskeelu. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles