Itaalia rattur hoiab ennast vormis toidukullerina

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Umberto Marengo tellimust kliendile andmas.
Umberto Marengo tellimust kliendile andmas. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Ideaalmaailmas pidanuks Itaalia rattur Umberto Marengo kahe nädala pärast startima aasta esimesel suurtuuril Giro d'Italias. Koroona tõttu pole see aga enam võimalik. Millal ta järgmine kord mingil võistlusel stardib, itallane öelda ei oska, kuid selleks, et siht silme ees oleks ja ennast vormis hoida, otsusta ta praeguses eriolukorras toidukulleriks hakata. 

Marengo tuli toidukulleri idee peale ühel õhtul tüdruksõbraga koos jäätist süües. «Leidsime ühe väikese jäätisepoe ja mõtlesime, et äkki sooviks mõni karantiinis istuv inimene samamoodi jäätist,» meenutas 27-aastane rattur. 

Seejärel tegi ta paar kõnet ning alustaski järgmisel päeval tööd rattakullerina. 

«Kliendid on väga rahul. Eriti seetõttu, et ma ronin tavaliselt läbi kõik trepiastmed, et täpselt nende ukse taha jõuda, sest nii hoian ennast veel paremini vormis. Muidugi pole see tegelikult mingi treeninglahendus, kuid paralleelselt saan siiski treenides siinset kogukonda aidata,» sõnas Marengo.

Spordimehel on ka toidukullerina siht silme ees – võimalusel iga päev purustada oma isiklik kullerirekord. Praeguseks on ta parimal päeval laiali jaganud 30 tellimust ja selleks maha sõitnud 75 kilomeetrit. 

Lisaks Marengole on kodumaal toidukulleriks hakanud ka näiteks Astana profirattur Davide Martinelli, Prantsusmaa tšempion Warren Barguil, Dylan Groenewegen ja Jolien D'hoore. 

Samas kahvatuvad need heateod 2014. aastal grupisõidus maailmameistriks kroonitud Michal Kwiatkowski kõrval, kes andis Poolas Toruni linnas endale kuuluvad korterid tasuta tervishoiutöötajatele kasutada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles