Teadlase nõuanne, kuidas oleks mõistlik ilusa kevadilmaga koroonapandeemia ajal õues sportida

Postimees Sport
Copy
Rattaga sõitmine pole praegu keelatud, kuid seda võiks teha vaid pereliikmetega.
Rattaga sõitmine pole praegu keelatud, kuid seda võiks teha vaid pereliikmetega. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Ilusad kevadilmad tähendavad spordisõbrale tavaliselt märguannet, et nüüd on mõnus õue jooksma või rattaga sõitma minna. Kuna koos on ikka lõbusam sportida kui üksi, kutsutakse tihti kaasa ka sõbrad. Tänavune kevad on koroonaviiruse tõttu aga teistest erinev.

Nõnda ütleb Ida-Soome Ülikooli spordimeditsiini professor Heikki Tikkanen, et õues liikudes peaksid grupid olema väikesed ja koosnema inimestest, kes elavad koos.

«Juba kaks inimest moodustavad grupi,» ütles Tikkanen väljaandele Ilta-Sanomat. «On soovitatav, et grupi liikmed on niikuinii pidevalt kontaktis. Näiteks abikaasad ja lapsed võivad koos liikuda. Kui nendega liitub keegi kõrvaline, tähendab see, et grupp on viirusele vastuvõtlikum.»

Tikkanenil on täiskasvanutele üks soovitus. «Praegu on õige aeg teha neid asju, mida tahtsite pensionipõlves teha: lugeda raamatut, säilitada vaimset tervist ja alustada uute hobidega.»

Soomes on eriolukord veidi leevenemas ning näiteks eelmisel reedel tegi uksed lahti jõusaalikett Elixia. Meie põhjanaabrite juures on 4475 koroonaviirusse nakatunut, kellest on surnud 186.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles