Itaalia kõrgliigas taastatakse treeningprotsess juba mai alguses

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ragnar Klavan (vasakul).
Ragnar Klavan (vasakul). Foto: Alessandro Tocco/AP

Euroopas koroonaviiruse epitsentriks olnud Itaalias püütakse tasapisi naasta tavaelu juurde. Peaminister Giuseppe Conte kinnitas, et alates neljandast maist liigutakse piirangute leevendamise teise etappi.

See tähendab, et tollest kuupäevast võivad koguneda ka Itaalia jalgpalli kõrgliiga klubid, et alustada ühistreeningutega. Esialgu tuleb ikkagi vältida kontakti ja viibida teisest mängijast vähemalt kahe meetri kaugusel. See annab võimaluse sooritada erinevaid söödu harjutusi ja taktikaliste võimaluste läbimängimist. 

Järgmiseks nimetati oluliseks kuupäevaks 18. mai, kui klubidel lubatakse juba tõsisemalt harjutada ja saab tõeliselt jalgpalli juurde naasta. Seda esialgu küll väiksemates gruppides. Mängijaid hakatakse ka tihedalt testima, et vältida võimalust uueks puhanguks. 

Viimaseks andis peaminister Conte lootust, et tippjalgpall võib naasta 2. juunil, kui on lubatud erinevad tegevused, mis nõuavad inimeste vahelist kontakti. Näiteks juuksur ja erinevad massaažiteenused. 

Seega on võimalus, et suvel näeb taas Itaalia kõrgliiga mänge ja neid koguni kahel korral nädalas. Nõnda loodetakse juulis hooajaga ikkagi lõpule jõuda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles