VIDEO ⟩ Tänak võib ala vahetada ja Järveoja soovib ise rooli taha istuda?

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja on tänavu kihutanud vaid kolmel rallil. Palju neid veel ees ootab, ei tea hetkel keegi.
Ott Tänak ja Martin Järveoja on tänavu kihutanud vaid kolmel rallil. Palju neid veel ees ootab, ei tea hetkel keegi. Foto: ALFREDO ESTRELLA/AFP/Scanpix

Rallimaailm on pausil ja sportlased veedavad aega kodus. Seetõttu oli võimalus fännidel läbi Hyundai sotsiaalmeedia esitada maailmameistritele Ott Tänakule ja Martin Järveojale üle videosilla küsimusi.

WRC-sarjas kihutati viimati märtsi keskpaigas Mehhikos ja nüüd ollakse suhteliselt teadmatuses. Hetkel pole üldse kindel, millal võistlemist alustatakse, kuid see-eest saadaksegi olla rohkem pere seltsis. Siiski leidsid nii Tänak kui ka Järveoja aja, kus vastata fännide küsimustele. 

Tänakult uuriti, kas maailmameistrina on pingeid rohkem ja sõita keerulisem kui eelmisel aastal. «Pole hooaega õigesti alustadagi saanud, kuid pinget on mingil määral rohkem. Seda võib-olla sellepärast, et sõidan uues meeskonnas ja ootused pole sugugi väiksemad,» selgitas Tänak.

Martinil paluti selgitada, kuidas kaardilugeja kiiruskatseteks valmistub. «Kontrollime rehvirõhku ja jälgin, et Otil oleks klaas puhas. Samuti tuleb vaadata, kas kõik rihmad oleksid kindlalt kinni ja eks seal omad protseduurid ole, mis tuleb enne starti teha,» vastas Järveoja.

Kui mitmed rallimehed on peale WRC proovinud ka rallikrossi, siis tunnistas Tänak, et tegelikult alustas ta sporditeed just sellest. Tänak tunnistas, et see ala köidab teda ka praegu. «Nendes autodes on võimu omajagu. Usun, et see oleks päris huvitav ja mõeldav,» rääkis Tänak.

Järveoja kaardilugejana on läbinud mitmeid MM-rallisid, kuid ta sooviks ideaalmaailmas ka sõitjana kätt proovida. Oma sõiduoskust hinnates arvas Elvas sündinud Järveoja, et pigem võtaks kavva aeglase profiiliga etapi, milleks oleks näiteks Türgi või Kreeka. «Las igaüks jääb ikkagi oma liistude juurde,» arvas kaardilugeja kokkuvõttes.

Vaata, mida Tänak ja Järveoja fännide küsimustele veel vastasid:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles