Endine tippkorvpallur Heino Enden krooniti 1982. aastal NSV Liidu koondise ridades maailmameistriks. Vaid vähesed teavad, et noorukina veetis Enden pea kolm järjestikust aastat tuberkuloosiga haiglas. Kuidas õnnestus tal sisuliselt aastaid pallitrenni tegemata viis aastat hiljem ikkagi maailma parimaks tulla, kuula juba saatest.

Postimehe taskuhäälingu «Kehakultuur» 14. osas kutsusid saatejuhid Ville Arike ja Carl-Robert Puhm endale külla korvpallis maailmameistriks tulnud Heino Endeni.

Enden kirjeldab saates enda korvpalluriks kujunemise perioodi, peatudes ka kolmel haiglas veedetud aastal ja võitlusel tuberkuloosiga.

Lisaks meenutab endine tippkorvpallur aegu, kui ta Nõukogude Liidu noortekoondisse jõudis ning noore poisini kapitalistlikusse Ameerika Ühendriikidesse turniirile sattus. 

Saates tulid jutuks ka Endeni ärajäänud mõõduvõtt Michael Jordaniga, legendaarsed finaalmatšid Kaunase Žalgirisega ning kõik muu põnev tolleaegse Nõukogude Liidu koondise ning Moskva CSKA siseelu kohta.

Lõpetuseks avaldab Enden, miks on ta viimastel aastatel aktiivsest rollist Eesti korvpallis taandunud ning jälgib protsesse kõrvaltvaataja pilguga.

Kommentaarid
Copy