Endine kolleeg kritiseeris Schumacherit: ta tegi rumalaid asju, mis olid vastuvõetamatud

Henry Lääne
Copy
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: GIAMPIERO SPOSITO/REUTERS

Viimasel ajal on endised ja praegused F1-sarja liikmed meenutanud seitsmekordset tšempionit Michael Schumacherit. Nüüd võttis jutujärje üle 183 vormel 1 GP-l osalenud Nick Heidfeld, kelle sõnul oli legendaarses sakslases justkui kaks isikut.

Heidfeld rääkis podcast'is «Beyond the Grid», et pärast suusaõnnetust ja rasket ajuvigastust avalikkuse silme alt kadunud Schumacher oli väljaspool spordimaailma tohutult tore inimene.

«Võidusõidurajal on ta aga täiesti teistsugune,» lisas Heidfeld. «Ta oli väga agressiivne ja mõnikord ka ebaõiglane. Michael tegi karjääri jooksul rumalaid asju, mis olid vastuvõetamatud.»

Nick Heidfeld.
Nick Heidfeld. Foto: Reuters

Kuulsaimaks näiteks on 1997. aastal toimunud Euroopa GP. Hooaja viimase etapi eel olid tiitlivõimalused nii Schumacheril kui ka Jacques Villeneuve'il ning kvalifikatsioonis sõitsid mehed välja võrdse aja.

Võidusõidu ajal rammis sakslane ühes kurvis - paljude arvates tegi Schumacher seda meelega - kanadalast ning kahjustas autot sedavõrd palju, et pidi katkestama. Villeneuve lõpetas kolmandana ning krooniti maailmameistriks, Schumacher diskvalifitseeriti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles