M-Spordi WRC-äss koroonapausist: Citroen maksab jätkuvalt palka, perega on tore

Postimees Sport
Copy
Soome rallisõitja Esapekka Lappi.
Soome rallisõitja Esapekka Lappi. Foto: @World/M-Sport

Autoralli MM-sarjas M-Spordi Ford Fiesta WRCd rooliv Esapekka Lappi märkis, et kuigi koroonaviiruse tõttu on üldine olukord maailmas tüütu, on sunnitud paus temale meeltmööda. «Olen saanud laste ja perega olla ning seni pole me haigeks jäänud,» ütles ta intervjuus Iltalehtile.

Lappi pole enda sõnul viimase kaheksa aasta jooksul olnud järjest nii palju kodus, kui praegu. Seega pole ime, et 29-aastane soomlane naudib seda täiel rinnal.

Majanduskriis pole Lappi rahakotile halvasti mõjunud. Kuigi ta sõidab M-Spordis, mis on kõige väiksema eelarvega WRC-tiim, maksab talle palka Citroen.

Põhjus on lihtne: tal oli Prantsusmaa autotootja võistkonnaga tänavuseks kehtiv leping ning ehkki Citroen taandus WRC-sarjast, tuleb kontrahti austada. «Mulle meeldib, et kriis pole minu sissetulekut mõjutanud,» kostis meie põhjanaaber.

Millal MM-sari jätkub, pole praegu teada. Ametlikult pole juuli keskel toimuvat Keenia rallit edasilükatud, kuid Lappi on veendunud, et rallikarussellil jääb Aafrikasse minemata. «Olgu, inimesed ei pea ninapidi koos olema, kuid kas tiimid tahavad võtta riski ja saata sinna sada inimest? Tunnen, et see pole võimalik.»

Pärast Keeniat on kord Soome käes, kus sõidetakse 6.-9. augustini. Mõistagi soovib Lappi oma kodumaal kihutada, kuid ta saab olukorrast aru ning toetab korraldajate otsustahet pole, milline see olema saab.

Lappi alustas hooaega neljanda kohaga Monte Carlos, viienda positsiooniga Rootsis ja katkestamisega Mehhikos. MM-sarja üldarvestuses on ta praegu seitsmes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles