FIFA meditsiiniboss võrdles praegust olukorda Teise maailmasõjaga: jalgpallist ei tohiks lähikuudel olla juttugi

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Saksamaa jalgpallis taasalustati treeningutega juba paar nädalat tagasi.
Saksamaa jalgpallis taasalustati treeningutega juba paar nädalat tagasi. Foto: Markus Fischer via www.imago-images.de / imago images/Passion2Press

Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) meditsiinikomitee esimees Michel D'Hooghe arvab, et koroonaviiruse tõttu ei tohiks matšidega alustada enne septembrit. 

Nii mõnedki jalgpalliliigad, eesotsas tippu kuuluvate Saksamaa ja Inglismaaga, plaanivad vaikselt võistlusi taaskäivitada. Bundesligas soovitakse tühjade tribüünide eest alustada juba mais, Premier League´i stardib praeguse info kohaselt juunis. 

«Maailm ei ole praegu jalgpallivõistluseks valmis. Loodan väga, et see muutub ja kiiresti. Aga täna peaksime olema kannatlikumad,» ütles D'Hooghe Sky Sportsile antud intervjuus. «Praegune olukord on võrreldav Teise maailmasõjaga. Me tohiks seda alahinnata, peame säilitama reaalsustaju.»

Kogenud arsti sõnutsi tohiks jalgpalliga alustada alles siis, kui enam inimkontaktide kaudu viirus ei levi. Selle ala puhul on aga omavahelised kokkupuuted vältimatud. 

«Testimine on tähtis, aga seda tuleb teha pidevalt. Kui ühel mängijal tuvastatakse viirus, siis tuleks panna kõik temaga kokku puutunud inimesed karantiini. Kas sellistel tingimustel on normaalne võistlusi pidada?» arutles D'Hooghe.

«Asi pole rahas, vaid elus ja surmas. Premier League´is pole võimalik mängida nii, et mängijad hoiavad üksteisega kahemeetrist vahet. Ei saa paluda Liverpoolil ja Manchester City mängijatel omavahel distantsi hoida.»

Tema arvates pole ka lahendus ka maskides mängimine. Lisaks on tähtis silmas pidada, et riigiti on viiruse levik erinevalt kulgemas. «Ainus lahendus saabub siis, kui on väljatöötatud adekvaatne vaktsiin,» lisas D'Hooghe, kelle sõnutsi pole ei tohiks enne septembrit jalgpallivõistlustele mõeldagi. 

Mõnes paigas on siiski mõistuse häält kuulatud. Nii Belgias, Hollandis kui ka Prantsusmaal otsustati tänavune hooaeg pooleli jätta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles