Koroonaviiruse küüsi jäänud NBA meister: arvasin päriselt, et suren

Postimees Sport
Copy
Leandro Barbosa (vasakul) mängis Golden State Warriorsis koos Stephen Curry (keskel) ja Draymond Greeniga.
Leandro Barbosa (vasakul) mängis Golden State Warriorsis koos Stephen Curry (keskel) ja Draymond Greeniga. Foto: Kathy Willens / AP / Scanpix

Brasiilia korvpallitäht Leandro Barbosa on üks neist inimestest, kes väga tõsiselt koroonaviirust põdes, kuid sellest jagu sai. 

37-aastane korvpallurini jõudis viirus umbes poolteist kuud tagasi. «See oli mu elu kõige hullem öö,» meenutas Barbosa 17. märtsi The New York Timesile. «Mul oli pööraselt kõrge palavik. Tundsin end väga halvasti. Ma ei saanud läbi nina hingata, kuigi see polnud isegi kinni. Seljas oli metsik valu, ma ei saanud isegi pikali visata. Arvasin päriselt, et suren.»

Ta jätkas: «Olin varasemalt palavikus olnud. Olen ka valu tundnud. Kogu mu keha on tavaliste haiguste puhul valutanud. Aga see polnud eelnevatele kordadele isegi ligilähedal. Sain alati väikestest haigustest jagu, õppisin seda NBA-s. Aga tol ööl oli kõik teisiti, pidasin väga keerulist võitlust, sest ma polnud midagi sellist kogenud.»

Olukorra muutis aga veelgi keerulisemaks tõik, et Barbosa abikaasa Talita Rocca oli raseduse lõpusirgel. Naine pidanuks sünnitama 26. märtsil, ent tal tuvastati samuti koroonaviirus, mistõttu toodi laps riskide vältimiseks ilmale mõned päevad varem. 

«Ma ei teadnud, mida teha. Rääkisin abikaasaga vaid läbi telefoni. Ütlesin, et ta peab sünnitusel üksi hakkama saama. Rõhutasin, et mõelgu lapsele, mitte mulle,» meenutas Barbosa. «Nüüdseks oleme terved ja kõik on hästi. Jumal tänatud, et laps viirusesse ei nakatunud.»

Sao Paulos sündinud korvpalluril on seljataga suurepärane karjäär. Ta mängis 14 hooaega NBA-s, võites 2015. aastal ka Golden State Warriorsiga meistrisõrmuse. 2018 liitus Barbosa kodumaa klubi Minasega, lõppenud hooajal oli ta keskmiselt 20,1 punktiga kogu liiga suurim punktikütt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Quarentena feelings for u my nigga @champagnepapi

A post shared by Leandrinho Barbosa (@theblurbarbosa) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles