Endine poksi maailmameister saadetakse kolmeks aastaks trellide taha

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Felix Sturm.
Felix Sturm. Foto: imago images/Sven Simon/Scanpix

Kunagine Saksamaa rahva sangar Felix Strum peab järgmised kolm aastat veetma trellide taga, kuna endine poksiäss mõisteti süüdi ulatuslikus maksupettuses ja maksudest kõrvale hiilimises. 

Esialgse süüdistuse kohaselt nihverdas Sturm vahemikus 2008-2015 oskuslikult kõrvale ligemalt kuus miljonit eurot, kuid lõpuks leidis kohtu-uurimise käigus kinnitust «kõigest» miljoni euro varjamine. 

Paralleelselt tuli aga päevavalgele ka Sturmi seotus keelatud ainetega. Nimelt ilmnes, et praeguseks 41-aastane poksitšempion kasutas 2016. aasta veebruaris matšis venelase Fjodor Tšudinoviga eelise saamiseks stanosooli. Kuna Sturm võitis selle matši (ja ka WBA meistrivöö) keelatud ainete abiga, esitati sakslasele ka süüdistus tahtlikes kehavigastuste tekitamises. 

Sturmil on õigus otsus järgmisse kohtuastmesse edasi kaevata. 

Enne profileeri siirdumist jõudis Sturm tegusid teha ka amatöörina, tulles 2000. aastal näiteks Euroopa meistriks. Profipoksijana astus ta karjääri jooksul ringi 49 korral, millest võitis 40. Aastate jooksul on ta enda valduses hoidnud nii keskkaalu WBO, WBA kui ka IBFi tiitlivöid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles