Linnapea kardab, et Liverpooli triumf kutsuks esile uue bioloogilise pommi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Mullu said Liverpooli pallurid rõõmustada Meistrite liiga võidu üle, tänavu ollakse väga lähedal Premier League'i võitmisele.
Mullu said Liverpooli pallurid rõõmustada Meistrite liiga võidu üle, tänavu ollakse väga lähedal Premier League'i võitmisele. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga juhid loodavad kohaliku meistrisarja mängudega jätkata 8. juunil. Kui nii läheb, on ainult aja küsimus, millal FC Liverpool vormistab enda ajaloo esimese* Premier League'i tiitli. Kui paljud ootavad seda päeva pikisilmi, siis Liverpooli linnapea Joe Anderson nende hulka ei kuulu. 

Ei, tegemist pole põlise Evertoni fänniga, vaid linnaisaga, kes on mures oma kodanike tervise pärast. 

Nimelt leiab Anderson, et isegi kui vutilahingutega jätkatakse koroonaviiruse leviku takistamiseks kinniste uste taga, ei suuda keegi hallata neid horde, mis peaksid tänavatele tulema siis, kui Liverpool tõepoolest oma 30-aastase tiitlipõua lõpetab. Selline rahvakogunemine oleks aga ideaalne paik, kust koroonaviirus taas kulutulena levima saaks hakata.

«Neid inimesi poleks just väga palju, kes peaksid siis korrakaitsjate ütlustest kinni ja hoiduksid staadionist eemale. Inimesed hakkaksid tähistama ja tuhanded koguneksid ilmselt Anfieldi ümber,» leiab Anderson. 

Liverpooli klubi sõnas linnapeale vastu, et tegemist on pelgalt tema arvamusega, ning meeril puuduvad näited ja faktid, mis tema väidet toetaksid. Klubi ise seevastu on enda fännidega juba ühenduses olnud ja andnud neile mõista, et igasugused suurejoonelised pidustused, mis tavapäraselt hõlmaksid endast ka tiitliparaadi, jäävad tänavu ära. 

*Liverpool on küll 18-kordne Inglismaa meister, kuid nende viimane trofee pärineb aastast 1990. Ehk pärast Premier League'i loomist 1992. aastal pole Punased Inglismaa meistriks tulnud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles