Loeb avaldas karjääri suurima konkurendi: sõiduvead läksid talle kalliks maksma

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Sebastien Loeb.
Sebastien Loeb. Foto: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport

Üheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Loeb peab enda karjääri kõige kõvemaks konkurendiks soomlast Marcus Grönholmi.

Loeb sõitis autoralli MM-sarjas esimese täispika hooaja 2003. aastal. Selleks ajaks oli Grönholmil ette näidata kaks MM-tiitlit (2000 ja 2002). Oma debüüthooaja Citroënis lõpetas Loeb norralase Petter Solbergi järel teisena, kuid võitis siis juba üheksa MM-tiitlit järjest (2004 – 2012).

Grönholm, kes lõpetas täiskohaga sõitja karjääri 2007. aastal, jõudis Loebi valitsemisajal üldarvestuses poodiumile kolmel korral – 2005. aastal oli ta kolmas ning 2006. ja 2007. aastal teine.

«Kõige raskemad võitlused on mul olnud Grönholmi vastu. Madistasime üsna mitu aastat. Ta oli väga kiire,» ütles Loeb Prantsusmaa Canal+’ile.

«Ta tegi mõned vead, mis läksid talle kalliks maksma, kuid ta oli mulle kange konkurent mitu aastat,» jätkas Loeb.

Marcus Grönholm
Marcus Grönholm Foto: AP

2006. aastal oli Grönholmil hea võimalus MM-tiitel endale võita, sest Loeb jättis viimased neli etappi rattaga kukkudes saadud vigastuse tõttu vahele. Grönholmi eksimus Austraalia rallil tähendas aga seda, et soomlane kaotas MM-tiitli vaid ühe punktiga.

2007. aastal jäi kahte meest lahutama neli punkti. Toona sai soomlasele saatuslikuks kalendri eelviimane etapp Iirimaal, kus Grönholm sõitis vastu kivi ning pidi katkestama.

Loebi tõstis konkurentidest esile ka kaasmaalase Sebastien Ogier. «Tema vastu polnud kerge sõita. Sel ajal olin mina oma karjääri lõpus ning tema alguses.» 

Äramärkimise teenisid ka Carlos Sainz ja Colin McRae. «Oma esimesel aastal (2003 – toim) olin ühteaegu nii põnevil kui hirmul. Ma liitusin meeskonnaga, kus sõitsid Sainz ja McRae. Kaks maailmameistrit ja mina ühes meeskonnas. Õppisin neilt palju.»

Autoralli maailmameister Colin McRae.
Autoralli maailmameister Colin McRae. Foto: EPA Photo / AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles