Sordo oli lähedal karjääri lõpetamisele: tulin si*ast välja ja hakkasin võitma

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Viimati tõusis Dani Sordo poodiumi kõrgeimale astmele mullu Sardiinias, kui ta lõikas kasu Ott Tänaku masina purunenud roolivõimust.
Viimati tõusis Dani Sordo poodiumi kõrgeimale astmele mullu Sardiinias, kui ta lõikas kasu Ott Tänaku masina purunenud roolivõimust. Foto: ANDREAS SOLARO/AFP

Täna oma 37. sünnipäeva tähistav Hyundai rallisõitja Dani Sordo avaldas, et seitse aastat mõtles ta karjääri lõpetamisele.

MM-sarjas 2003. aastal debüüdi teinud Sordo taasliitus 2013. aastal Citroëni meeskonnaga. «Kui ma Citroëni tagasi läksin, polnud meeskond enam sama – eelarve oli väiksem ning autot arendati teisiti. Ma teenisin sel aastal küll karjääri esimese võidu, kuid üldiselt polnud see minu jaoks hea aasta,» rääkis Sordo väljaandele AS antud intervjuus.

Karjääri esimese võidu sai Sordo 2013. aasta Saksamaa rallil. «Võib öelda, et tulin sitast välja ja hakkasin võitma. Kuid kui aus olla, tahtsin 2013. aastal karjääri lõpetada,» ütles hispaanlane, kes jõudis hooaja hilisemas faasis poodiumile veel Prantsusmaa etapil.

Kokku on Sordo osalenud 168 MM-rallil ning jõudnud koguni 46 korral pjedestaalile. Rohkete poodiumikohtade kõrval on tal üllatuslikult aga vaid kaks võitu. Lisaks 2013. aasta Saksamaa rallile triumfeeris Sordo 2019. aastal Sardiinias. Mäletatavasti oli tegu eestlaste jaoks valusa ralliga, sest tehnilise rikke tõttu kaotas viimasel katsel liidrikoha Ott Tänak, kes lõpetas etapi lõpuks viiendana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles