Treener Roger Federerist: ta arvab, et mängib, kuni on 100-aastane

Henry Lääne
Copy
Roger Federer.
Roger Federer. Foto: Jason Heidrich/ZUMAPRESS.com

Roger Federeri peetakse ajaloo parimaks meestennisistiks. 20 Suure slämmi turniiri tiitlit võitnud šveitslase treener Ivan Ljubicic märkis intervjuus Itaalia ajalehele La Stampa, et Federer ei kavatse reketit lähiajal nurka visata.

38-aastane legend taastub praegu põlvelõikusest, tänu millele pole koroonakriisist tingitud võistluspaus talle käru keeranud: Federer ei lange edetabelis ning tal on rahulikult aega end mänguvormi viia.

Ljubicici sõnul pole nad Federeriga mõelnudki, milline võib suurmeistri võistluskalender 2021. aastal välja näha. Horvaat lisas kelmikalt: «Ta arvab, et mängib tennist, kuni on 100-aastane.»

Federeri ja Ljubicici koostöö on kestnud veidi üle nelja aasta ning horvaat sõnas, et 99-protsendilise tõenäosusega jätab ta pärast šveitslase aitamist treeneritöö ega tee seda enam kunagi.

Parimal juhul maailma edetabelis kolmandat kohta hoidnud Ljubicic rääkis veidi ka oma treenerifilosoofiast. «Paremate mängijate puhul teeme tehnikaga vähe tööd, pigem keskendume detailidele. Tipptennisistid teavad niikuinii, kuidas mängida. Tahan, et mängija saaks ajaga küpsemaks, sest siis ei pea juhendaja kõike otsustama.»

41-aastane Bosnia ja Hertsegoviinas sündinud Ljubicic lõpetas mängijakarjääri 2012. aastal. Lisaks Federerile on ta juhendanud kanadalast Milos Raonici.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles