Saksamaal naasid esimesed tennisistid mängupausi järel väljakule

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Yannick Hanfmann.
Yannick Hanfmann. Foto: imago images/Eibner/Scanpix

Kuigi spordimaailm on koroonaviiruse tõttu jätkuvalt suuresti seiskunud, pakutakse vaikselt inimestele lootuskiiri, et asjalood paranevad. Näiteks Saksamaal mängiti nädalavahetusel tennist. 

Kuigi ATP- ja WTA-turniirid on maailmas keelatud kuni 13. juunini, korraldas Hoehr-Grenzhausenis paiknev tenniseakadeemia kaheksa mängija osalusega väikese miniturniiri, mille auhinnafond oli 25000 eurot. 

Kohale tulnud mängijatest oli kõige kõrgema asetusega Yannick Hanfmann (ATP 143.), kellele pakkus kõva konkurentsi teine sakslane Dustin Brown. Kahe mehe omavahelise duelli võitis Hanfmann 4:3 (4), 4:0. 

Ei kõla nagu tavapärane tenniseskoor? Tõesti, kuid eriolukord nõuab erilisi meetmeid. Nii mängitigi igas setis nelja geimivõiduni, lisaks polnud turniiril ühtegi pallipoissi ning puudusid ka joonekohtunikud. 

Ainsana sai kohapeal duelli jälgida punkikohtunik, kõik ülejäänud pidid rahulduma veebiülekandega, mis osutus Saksamaal äärmisel populaarseks. 

Saksmaa Tennise Föderatsioon kavatseb sarnaseid miniturniire korraldada veel mitmel pool üle riigi, et anda oma palluritele võimalus mängutunnetus tagasi saada. Praegu tohib Saksamaal tennist mängida kolmel liidumaal 16st. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles