Soome ralli saatus võib selguda alles jaanipäeva paiku

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Soome ralli osas on praegu palju küsimärke.
Soome ralli osas on praegu palju küsimärke. Foto: Sander Ilvest

Soome ralli üks korraldajatest Kai Tarkiainen sõnas, et see, kas Jyvaskylä teedel tänavu WRC-masinatega kihutatakse või mitte, võib selguda alles juuni lõpus.

Autoralli MM-sari peaks praeguse plaani kohaselt jätkuma juuli keskpaigas Keenias, kuid vähesed usuvad, et see reaalsuseks osutub. Seejärel näeks kalender 6.–9. augustini ette Soome teedel kihutamist, kuid seegi on sattunud kahtluse alla, kuna sealne valitsus keelas juuli lõpuni enam kui 500 inimesega massiüritused. 

Tarkiaineni sõnul pole neil korraldajatega aga võimalik juuli lõpuni oodata, et näha, kas olukord paraneb ja valitsus oma keelu tõstab.

«Me pole Soomes oma murega üksi. Augusti alguses peaks toimuma väga palju festivale ja üritusi, mille korraldajad kõik ootavad vastuseid. Ja me vajame neid juba õige pea,» sõnas Tarkiainen Dirtfishile. «Näiteks on siis kavas Helsingi olümpiastaadioni taasavamine pärast renoveerimistöid. See on kindlasti üritus, mis meelitaks kohale tuhandeid inimesi.»

«Kui kogu see tohuvabohu algas, ütlesime endile, et teeme lõpliku otsuse juuni keskel. Enne, kui ralli registreerimistähtaeg kukub. Nii on sõitjad teadlikud, mis plaaniga edasi minna,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles