Rally Estonia tiimi õilis koroonaponnistus teenis rahvusvahelist tähelepanu

Postimees Sport
Copy
Rally Estonia korraldustiimi liige Tarmo Hõbe.
Rally Estonia korraldustiimi liige Tarmo Hõbe. Foto: Rally Estonia

Autoralli MM-sarja koduleht tegi ülevaate WRCga seotud võistlustest ja firmadest, kes on koroonakriisis andnud oma panuse. Esile sai tõstetud ka Rally Estonia korraldustiim.

Märtsi lõpus teatati pressiteate vahendusel, et avaliku koroonaviiruse testimise logistikat ja laboriteenust korraldavale SYNLABile tulid appi Eesti suurim kütuse jaemüügifirma Circle K ja Rally Estonia korraldajad, kes transpordivad koroonaviiruse proovid kõikjalt Eestist Tallinnas asuvasse laborisse.

SYNLABi ja Medicumi eestvedamisel, koostöös mitmete erameditsiini ettevõtetega, hakati koroonaviiruse teste tegema mobiilsetes proovivõtukohtades Tallinnas, Tartus, Pärnus, Kuressaares, Viljandis, Narvas ja Kohtla-Järvel. SYNLABi logistikaautod läbivad üle Eesti arstikeskustest proovide kogumiseks iga päev üle 3000 kilomeetri.

Rally Estonia esindaja Tarmo Hõbe kostis MM-sarja kodulehele, et end andis üles üle 100 vabatahtliku. Kõik läbisid vastava koolituse ja kasutasid isiklikke kaitsevahendeid.

«Eesti valitsus on meil aidanud korraldada suurüritusi ning nüüd oli meie kord aidata. Meil on organisatsioon, mis on mitu aastat koos töötanud, ja inimesed, kes on valmis aitama. Seega käisimegi oma plaani välja,» ütles Hõbe. Tema sõnul toimetasid Rally Estonia vabatahtlikud viimase kuue nädala jooksul laborisse 35 protsenti Eestis tehtud testidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles