Koroonakriis tõmbas Rovanperä strateegiale vee peale

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Foto: Andre Lavadinho via www.imago-images.de/imago images/PanoramiC

Koroonapandeemia on muutnud 19-aastase Kalle Rovanperä lähenemist. Tavaolukorras oleks ta läinud alates Soome rallist vajutama, kuid nüüd kavatseb kõik selle hooaja etapid rahulikumalt läbi sõita.

Rovanperä debüüthooaeg WRC autoga algas igati hästi. Montes ja Mehhikos oli ta viies, Rootsis teenis ta kolmanda koha. Tema enesekindlus autos kasvas järk-järgult, kuid pika võistluspausi tõttu on osa tehtud tööst kaduma läinud.

«Praegu on aeg teha kõike muud. Iseenesest on võimalik ka autoga sõitma minna, aga mingit rallispetsiifilist treeningut teha ei saa. Mul ei ole endal ka sellist autot, millega oleks mõistlik sõita,» ütles Rovanperä Soome meediale.

Küll aga on soomlane harjutanud enda driftioskusi. «Mulle meeldib aeg-ajalt driftida. Lisaks olen saanud oma füüsise kallal tööd teha,» ütles ta.

Rovanperä sõnul andis talle hea hooaja algus enesekindlust. Tema esialgne plaan nägi ette, et alates Soome MM-rallist ehk hooaja teisest poolest hakkab ta gaasipedaali kõvemini suruma. «See plaan on nüüd natukene muutnud. Pean jätkama sealt, kus enne pausi pooleli jäin. See tähendab, et sõidan ka edaspidised rallid mõistlikkuse piiril.»

Samas pole selge, millal rallihooaeg jätkub ning millistes riikides üldse võistelda saab. Näiteks augusti alguses toimuva Soome ralli kohta tehakse lõplik otsus juunis. «Soome ralliga on keeruline seis. Loodetavasti saame ikkagi Jyväskyläs sõita, sest minu jaoks oleks see hooaja tipphetk.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles