Jaburus kuubis: maskides Lõuna-Korea tantsutüdrukud esinesid pappkujudele

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Lõuna-Korea tantsutüdrukud.
Lõuna-Korea tantsutüdrukud. Foto: AFP/SCANPIX

Lõuna-Koreas taasalustatakse vaikselt sporditegevusega ning esmaspäeval avasid SK Wyverns ja Hanwha Eagles kohaliku pesapallihooaja. Väga palju asju oli nii nagu vanasti, ent palju oli ka silmale (ja mõistusele) harjumatut. 

Esmalt sellest, mis oli «tavapärane». Kõik mängijad, kes ei viibinud parasjagu platsil, pidid kandma makse. Sama kehtis ka ülejäänud klubi personali, kohtunike ja isegi tantsutüdrukute kohta. 

Omavahel ei tohtinud patsu lüüa, keelatud oli nii sülitamine kui ka närimistubaka kasutamine. 

Mõistagi ei vaadanud kohtumist kohapeal ükski pesapallifänn, kuid see ei tähenda, et tribüünid tühjad oleksid olnud. Sinna oli paigutatud hoopis sadu šabloone ja pappkujusid. Niimoodi loodeti tekitada mängijatele tunne, et tegemist on tavapärase kohtumisega. 

Kas see töötas või mitte, on igaühe enda otsustada, kuid kahtlemata oli kentsakas vaadata, kuidas maskis tantsutüdrukud pappkujudele esinesid. 

Lisaks Lõuna-Koreale on šabloonfännide kasutusele võetud ka Valgevene jalgpalli- ja Taiwani pesapalliliigas

Saksamaa jalgpalli kõrgliigaklubi Borussia Mönchengladbach on asja aga veelgi kaugemale viinud. Nimelt pakuvad nemad oma fännidele võimalust 20 euro eest oma nägu pappkujule peale kleepida. 

Kentsakas, ent siiski võimalus raha teenimiseks. Paljud poolehoidjad on seda varianti ka juba kasutanud ning lemmikut toetanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles