FIA on WRC-kalendri osas optimistlik, kuid välistatud pole ka rallide lühendamine

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Viimati kihutasid WRC-masinad Mehhikos. Kus näeb neid järgmisena, ei tea hetkel keegi.
Viimati kihutasid WRC-masinad Mehhikos. Kus näeb neid järgmisena, ei tea hetkel keegi. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Rahvusvaheline autoliit (FIA) rahustas veidi rallisõprade uudishimu ja tegi väikese kokkuvõttes, mis seis on tänavuste WRC-etappidega.

Argentina ralli - edasi lükatud

Riigipiirid on suletud ning elanikele on rakendatud sundkarantiin. Valitsuse piirangud ei luba võistlust korraldada enne kui tänavuse aasta viimases kvartalis.

Portugali ralli - ära jäetud

Sardiinia ralli - edasi lükatud

Riigis kehtib eriolukord. Esimesed piirangud peaksid hakkama lõdvenema 1. juunist.

Keenia ralli (16.-19. juuli) - planeerimine jätkub

Välismaalasi praegu riiki sisse ei lubata. Valitsus annab oma järgmisest otsusest teada 15. mail. 

Soome ralli (6.-9. august) - planeerimine jätkub

Massiüritused on riigis keelatud juuli lõpuni. Etapi tulevik vaadatakse üle juunikuus, arutuse all on ralli võimalik edasi lükkamine septembrisse/oktoobrisse. 

Uus-Meremaa ralli (3.-6. september) - planeerimine jätkub

Riigipiirid on praegu kinni, kuid valitsus vaatab olukorra üle mai lõpus.

Türgi, Saksamaa, Walesi ja Jaapani rallide osas praegu suuri murekohti pole ning hetkeseisuga toimuksid need plaani kohaselt. 

«Me ei langeta ühtegi otsust rallide korraldamise enne, kui riigid pole andnud sellest vastavat korraldus. Meil on kohustus tagada fännide, meeskondade, sõitjate, meedia ja kõikide teiste turvalisus. 

Anname endast parima, et korraldada tänavu võimalikult palju rallisid, isegi kui see tähendaks esiti nende edasi lükkamist. Lisaks oleme pidevas ühenduses meeskondadega ning arutuse all on olnud ka rallide lühendamine, MM-sarja ümber tegemine ja mõistagi kõik logistilised küsimused,» kirjutas FIA oma teates. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles