Kahjumit tootev Norra suusahüppekoondis seisab silmitsi väljakutsega

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Johann André Forfang
Johann André Forfang Foto: Eibner-Pressefoto/EXPA/Feichter via www.imago-images.de/imago images/Eibner Europa

Norra suusahüppekoondist ootab ees suur eelarvekärbe, mis teeb kohalikud mägikotkad murdelikuks.

Kolmapäeval teatas Norra suusaliit, et oli 2019. aastal 13,8 miljoni Norra krooni ehk 1,2 miljoni euroga miinuses. Suusahüppeosakonna kahju sellest oli 6,2 miljonit Norra krooni ehk 553 000 eurot.

NRK andmetel kärbitakse suusahüppajate eelarvet 30 protsendi võrra, mis tähendab, et senise 31 miljoni Norra krooni (2,7 miljonit eurot) asemel hakkama saada 23 miljoniga (2 miljonit eurot).

Selline otsus võib jätta valusa jälje Norra suusahüppajatele, kellesse on 20 aastat järjepidevalt ja edukalt panustatud. «Suusahüppeoskused on unikaalsed. Need ei ole miskid, mis ajapikku säiliksid. Kõigest mõnel inimesel on sellel spordialal kõrgetasemelised ekspertteadmised. Peame vältima stsenaariumit, kus kaotame oma kompetentsi konkurentidele,» sõnas koondise peatreener Clas Brede Bråthen NRK-le.

Norra rahvuskoondise treener Alexander Stöckl tõi välja, mida eelarvekärbe koondisele tähendab. «B-koondis võib muutuda ebaühtlaseks ning A-koondises on vähem liikmeid. Võib-olla kaotame treenerid välismaa konkurentidele. Pikaajaliselt võib see tähendada ka sponsorite kaotamist. Kui saadame võistlustele vähem sportlasi, oleme ka vähem pildis.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles